Een momentje alleen

Het is voor veel mensen één van de mooiste gebeurtenissen die ze mee kunnen maken. Het krijgen van een kind. Na negen maanden van anticipatie op het grote moment is het dan eindelijk zo ver. Het water breekt en de weeën beginnen. Het punt zonder terugweg is begonnen. Na wat uren zweten is het dan zo ver, u bent ouder geworden. Een liefde komt over je heen die nooit eerder is gevoelt en je wilt niets liever dan ieder moment van iedere dag met uw nieuwe kroost doorbrengen. Echter is dat helaas niet mogelijk en voor je het weet is ’t zwangerschapsverlof weer ten einde.

Achterlaten

Dan komt het moment daar. Uw kroost moet voor het eerst achter gelaten worden bij kinderdagverblijf den haag. U komt rustig op de fiets aangereden langs het binnenhof en andere plekken die Den Haag rijk is. Wat wilt u dan liever dan met een gerust hart weer weg te kunnen gaan, wetende dat uw kinderen in goede zorg worden achtergelaten. Het is lastig om dit op voorhand te bepalen maar gelukkig zijn er verscheidene sites beschikbaar waar opvang centra worden beoordeeld. Eén van de best beoordeelde uit de streek is dan ook kinderopvang Piccolini. Deze organisatie streeft ernaar om de kinderen veel van de natuur en elkaar te laten leren kennen. Zij houden hier dan ook  een visie op na welke bestaat uit een combinatie van Reggio Emilia en het Jenaplan.

Vertrouwen

Uiteindelijk draait het allemaal om vertrouwen. Vertrouwen in de leerkrachten, vertrouwen in de omgeving en vertrouwen in het lesplan. Zodra dit goed voelt kunt u uw kind met een gerust hart achterlaten. Het zal uiteindelijk ook fijn voelen om even een moment van rust te kunnen pakken. Dan toch eindelijk die extra uurtjes slaap te hebben. Het zal ook fijn zijn om te weten dat uw kind met leeftijdsgenootjes leert spelen en communiceren. Uiteindelijk is dit een grote bron van educatie. Wij zijn als mensen zo ver gekomen doordat we hebben leren afkijken en na-apen van onze gelijken. Dit gebeurd bij kinderen in snel trein vaart. Al vanaf de geboorte wordt gekeken naar de ouders en ze nagedaan. Als het zelfbewustzijn wat meer doorkomt zullen ze zich ook daadwerkelijk afvragen waarom ze sommige dingen nadoen. Al met al is het een mooie reis die de kinderen ondergaan. Het ontdekken van de wereld is iets wat de rest van het leven zal blijven gebeuren. Echter kunnen ze zeker in de eerste jaren nog aardig gestuurd worden door de ouders.