Geef je huis een make-over met decoratief plaatmateriaal

Het interieur van een huis wordt regelmatig aangepast aan de nieuwe trends binnen de lifestyle branche. De ontelbare woonprogramma´s op tv zijn niet voor niks zo populair: na een tijdje zijn wij ons interieur moe en hebben we behoefte aan iets nieuws. Voor velen zal het echter niet altijd mogelijk zijn om hier veel geld aan te besteden en een rigoureuze make-over door te voeren. Daarom is het slim om gebruik te maken van een aantal handige oplossingen die een huis een totaal nieuwe aanblik geven, maar wel binnen budget blijven. Een goede oplossing voor het creëren van een heel andere sfeer in huis is het gebruik van decoratief plaatmateriaal.

Toepassingen decoratief plaatmateriaal

Decoratief plaatmateriaal bestaat uit rechthoekige platen van diverse soorten materiaal die zowel binnenshuis als buitenshuis ingezet kunnen worden om verschillende oppervlaktes af te werken. Qua materialen kan men bijvoorbeeld denken aan houtachtige materialen zoals spaanplaat of multiplex. Deze materialen zijn echter niet vochtbestendig, en moeten bewerkt worden, waardoor ze niet op alle plekken in huis gebruikt kunnen worden. Mogelijke toepassingen met een decoratieve functie zijn het bekleden van wanden, het maken van tussenwandjes of het aankleden van traptreden of het trappengat. Een traprenovatie of mooie wandpanelen kunnen de uitstraling van een kamer of gang compleet veranderen.

Vochtbestendig plaatmateriaal

Een andere manier om het interieur aan te passen is door de keuken of badkamer een nieuwe, frisse look te geven. Decoratief plaatmateriaal dat in een badkamer of keuken wordt toegepast moet natuurlijk vochtbestendig zijn. In deze ruimtes wordt het gebruik van kunststof of solid surface plaatmateriaal aangeraden. Solid Surface heeft ontelbare toepassingsmogelijkheden, mede door het feit dat het niet alleen vochtbestendig is maar ook hypoallergeen en antibacterieel. De populariteit van dit materiaal is niet voor niks toegenomen. Kies je voor een aanrechtblad van solid surface, dan ben je verzekerd van een moderne en luxe uitstraling en wordt het schoonmaken een stuk makkelijker omdat er geen naden zijn waar het vuil in gaat zitten (het materiaal is buigzaam).

Kosten solid surface

Wat betreft de solid surface prijs, is deze hoger dan andere materialen. Desondanks kan het gezien worden als een investering dankzij de stevigheid en duurzaamheid van dit product. Solid Surface gaat namelijk ontzettend lang mee. De uiteindelijke prijs zal afhankelijk zijn van de kleurgroep en de afmetingen die je nodig hebt. Mocht een hele badkamer van solid surface buiten het budget vallen, kun je natuurlijk ook overwegen om te gaan voor een enkele eyecatcher zoals een elegant, vrijstaand bad of een chique waskom. De kosten en overlast in huis blijven laag, maar het effect is enorm.