Voortdurend de vakantiesensatie in je eigen woning

Droom weg bij je favoriete vakantieland, dat doet dat toch niet af en toe? We hebben allemaal een land waar we hele warme herinneringen aan hebben. Een Ibiza van binnen dat je doet denken aan de warme kustlijn, of het Marokkaanse interieur dat je doet denken aan het heerlijke eten? Precies, hoe geweldig zou het zijn als je dat vakantiegevoel ook in je interieur kunt gebruiken! Betekend dat je een geweldige vakantie op Ibiza hebt gehad, haal dan die Ibiza-sensatie naar binnen. We maken een reis met enkele vakantielanden en geven tips om deze landen in je binnenste toe te passen. Van een Marokkaans kussen tot vintage vloerkleden.

Ibiza interieur

Als je aan Ibiza denkt, denk je meteen aan zonlicht, flexibiliteit, groen en natuur. Maar hoe neem je dit op in je innerlijk? Beginnend met een lichte ondergrond, zowel op de wandoppervlakken als ook op de vloer. Op Ibiza zie je meestal dat je huizen wit zijn, dit is natuurlijk voor de warmte. Maar wit straalt bovendien rust uit in het interieur. Je kunt de muren ook met leemstuc of verf laten werken. Dit wordt ook veel gebruikt in huizen op Ibiza. Dit ziet er niet alleen prachtig uit, maar is ook nuttig voor de beste klimaatbeheersing.

De plafonds zijn meestal gemaakt van hout, met mooie houten lichtstralen zichtbaar. Maar dat is bij Nederlandse woningen zeker niet vaak het geval. Zou jij ook zo'n plafond in huis willen hebben? Bedenk daarna een dakbedekking waar je deze kunt gebruiken. Want Ibiza naar buiten brengen is natuurlijk ook een toffe optie!

meubels

De meubels die je kunt gebruiken om de Ibiza-sensatie te krijgen, zijn vaak gemaakt van volledig natuurlijke materialen. Een grote rotan stoel, of (licht)houten tafels en een stoffen bank zijn uitstekende items die niet mogen ontbreken. Heb je geen stoffen bank? Bedek het dan met een goede (witte) doek.

accessoires

Het voelt misschien allemaal een beetje rijk aan! Dit doen we door meerdere apparaten in huis op te nemen. Mooie rotan manden aan de muur of in de kast, mooie kussens op de bank, sfeervolle state of mind lights. De tinten die vaak gebruikt worden in de toestellen zijn wit, beige, nude, goud, bruin en ook zwart.

Bovendien is verlichting eveneens cruciaal. Denk aan rotan lampen, of een lamp met een stenen voet en ook een stoffen lampenkap. Ook mogen er geen planten ontbreken. Voor het Ibiza gevoel kiezen we voor mooie grote planten. Denk aan een waaierpalm of een kentiahand. Zet het in een mooie grote mand of pot om het af te maken.

Marokkaan

binnen

Marokko is bovendien zo'n geweldige vakantiebestemming. Als je van interieurdesign houdt, is dit een land dat je gezien moet hebben. Denk aan de prachtige winkels en ook markten met allerlei Marokkaanse apparaten, tassen, vloerkleden, enzovoort

. De Marokkaanse stijl wordt voornamelijk gedeeld in veel kleuren en ook details.

meubels

Een enorme (houten) bank mag niet ontbreken in de woonkamer. Deze zijn meestal bedekt met een prachtig materiaal. Voeg een paar poefs toe om veel meer zitruimte te creëren. De oorspronkelijke Marokkaanse poef is gemaakt van leer en ook direct verkrijgbaar in verschillende kleuren.

accessoires

Licht is erg belangrijk voor de Marokkaanse sfeer. We begrijpen ze waarschijnlijk wel… die gewone lampjes en ook (hang)lampen met gaatjes. Deze zorgen voor die charmante sfeer! Hang er een aantal bij elkaar voor de meest sfeervolle impact.

Een vloerkleed mag niet ontbreken op de vloer, kies voor de initiële wollen vloerkleden. Maar is dit net iets boven het budget? Er worden eveneens talrijke reproducties te koop aangeboden. Naast een wollen vloerkleed kun je ook voor een jute variant gaan.

Er moeten veel kussens op de bank, ga bij die Marokkaanse sfeer met kelim kussens. Als je extra stoelen wilt maken, koop dan een enorme kelim en plaats deze op de vloer. Wedden dat deze plek direct wordt ingenomen?